Onga város honlapja

Szlovák nyelvű ismertető Angol nyelvű ismertető Német nyelvű ismertető Akadálymentes változat
Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

      

A település főbb adatai:

2019. január 1. napján  
Népesség: 4866 fő
Lakóépületek: kb. 1485 db.
Elektronikus ügyintézés
Multicultural Youth Educate the European Union
Időközi országgyűlési választás 2020
Önkormányzati választás 2019
Európai Parlamenti választás 2019
Önkormányzati választás 2014
Fogorvosi rendelő, védőnői tanácsadó és szolgálati lakás felújítása Ongán
Zöld Város projekt
ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE ONGÁN
ÚJ BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA ONGÁN
Onga és térsége foglalkoztatási paktum
Onga paktum marketing
Az 1956-os emlékév Logo
Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok
KEOP-2.1.2/2F/09-11-2011-0002
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében benyújtott pályázatok
Magyar Falu Program

Kiemelt Linkek:

Közérdekű adatok Babakötvényes számlanyitás már otthonról is! Vásároljon állampapírt Mobilkincstáron, Webkincstáron Magyar Államkincstár Az Ongai Kulturális Egyesület honlapja Csokonai Vitéz Mihály Művelődési Ház és Könyvtár Görgey Artúr Általános Iskola Takarékbank Zrt. honlapja Ongai Horgász Egyesület Tata Lovasudvar Az Ongai Kékdaru Archívuma Péli Tibi honlapja
Adobe Reader letöltése
Véletlen képek OngárólVéletlen képek OngárólVéletlen képek OngárólVéletlen képek Ongáról

Fogorvosi rendelő, védőnői tanácsadó és szolgálati lakás felújítása Ongán

Fogorvosi rendelő, védőnői tanácsadó és szolgálati lakás felújítása Ongán

 

A projekt megnevezése:

FOGORVOSI RENDELŐ, VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT ÉS SZOLGÁLATI LAKÁS FELÚJÍTÁSA ONGA VÁROS EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSÁNAK FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN


Támogatás összege: 80.000.000 Ft

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-4.1.1-16-BO1-2017-00020

A projekt kezdete: 2018. 04. 01.

A projekt befejezése: 2019. 11. 30.


Onga városban a Rózsa út 20 alatti ingatlan földszintjén fogorvosi rendelő, védőnői tanácsadó, emeleti szinten szolgálati lakás került kialakításra. A közegészségügyi előírások betartása, valamint az épület funkciójából adódó helyigény szükségessé teszi az épület korszerűsítése, felújítása mellett az épület bővítését. A meglévő épületben alakítjuk ki a védőnői tanácsadót, míg a fogorvosi rendelő a bővítményben kap helyet.


Megbízó által meghatározott tervezési program 3 fő elemből áll.

- az épület energiaracionalizálása, mely kiterjed az alábbiakra: a határoló szerkezetek (határoló falszerkezet, lábazat, födémek, tetőszerkezet) utólagos hőszigetelésére, az alacsony hatékonyságú fűtésrendszer korszerűsítése, cseréje, az avult elektromos hálózat korszerűsítése és cseréje, alternatív energiák hasznosítása (napelemek)

- a közel 40 éves használat során elavult szerkezetek, beépített anyagok, berendezések felújítása, cseréje (belső nyílászárók, burkolatok, felületképzések, stb.)

- a felújítás során elvégzendő projektarányos akadálymentesítés. (a bővítményben kialakított fogorvosi rendelő eleget tesz a vonatkozó előírásoknak, akadálymentesség szempontjainak valamint az energetikai követelményeket is kielégíti. )


Terület-specifikus értékelési szempontok

1.1. A fejlesztés hozzájárul a megye Területfejlesztési és Integrált Területi Programjában megfogalmazott 1-6 céljaihoz. Projektünk leginkább a megyei területi program 4.1-es intézkedéséhez illeszkedik, mely a helyi önkormányzatok egészségügyi alapellátási szolgáltatásának helyet adó épületek korszerűsítésére, felújítására és átalakítására irányul. Az Integrált Területi Program 3.2. intézkedése a projekt céljaival megegyezően az önkormányzati tulajdonú épületállomány és infrastruktúra energiahatékonyság központú rehabilitációjára fókuszál. A fejlesztésünk tehát hozzájárul a megye Integrált Területi Programjában megfogalmazott fejlesztéssel érintett egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálatok számának növekedéséhez. A fentieken túl a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Integrált Területi Programjában megfogalmazott „Térség gazdasági környezet fejlesztése és a foglalkoztatás elősegítésére”(1. prioritás), Vállalkozásbarát, népességmegtartó településfejlesztés” (2. prioritás), „A helyi közösségi szolgáltatások fejlesztése és a társadalmi együttműködés erősítése” (4. prioritás).


1.2. A fejlesztés hozzájárul a megye Integrált területi Programjában megfogalmazott fejlesztéssel érintett egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálatok számának növekedéséhez. A projekt a megye indikátorvállalásából (ami 110 db fejlesztéssel érintett egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálat) 2 db egészségügyi alapellátást fejleszt (fogorvosi, védőnői).


2.1. Közigazgatásilag Onga a Miskolci Járáshoz tartozik. A kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Kormányrendelet alapján a Miskolci Járás az ország 197 járása közül az 131. legrosszabb helyzetben lévő. Onga a 105/2015 (IV.23). Korm. rend. alapján az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott település, magas a tartós munkanélküliek aránya, többgenerációs munkanélküliség kezd kialakulni.


2.2. Onga Város rendelkezik aktív járóbeteg ellátással.


2.3. Onga Város nem rendelkezik aktív fekvőbeteg ellátással.

- a. A projekt keretében több alapellátási szolgáltatás egy épületbe történő integrálása valósul meg.

- b. A Megalapozó Dokumentumban bemutatásra kerültek az egyéb szakmákkal, szakterületekkel történő együttműködés.


4.1. A projekt keretében meglévő, működő szolgáltatás minőségi fejlesztése valósul meg a lakosság igényének figyelembevételével. A fejlesztés révén a projekt hozzájárul az „élhető település” cél eléréséhez, a lakosság elégedettségének növeléséhez. A munkavállalók munkaképességének mielőbbi visszaállításával és a prevenció és egészségmegőrzés hatékonyabb megvalósításával az egészségügyi fejlesztés hozzájárul a munkavállalók munkahelyének megőrzéséhez.


4.2. A projekt támogatja a megújuló energiaforrás használatát az felújítás energetikai hatékonysági fejlesztésével.


4.3. A projekt esetében konzorciumi együttműködés nem releváns.


5.1. A projekt keretében sor kerül önkormányzati tulajdonú szociális lakás fejlesztésre.


5.2. A projekt megvalósításának a helyszíne Onga Városa, melynek lakosság 2 794 fő.


A projekt a Helyi Esélyegyenlőségi Program figyelembevételével került megtervezésre. Onga Város programjának 6. pontjában megfogalmazott célokhoz illeszkedik, azaz a helyzetfelmérés alapján meghatározott egészségügyi problémák komplex kezelése érdekében szükséges intézkedések részét képezi. A közvetlen és konkrét fejlesztési célokon keresztül biztosítható - az Önkormányzat azon meggyőződése -, hogy a környezet állapotának minőségi javulása, a település környezetminőségének jobbá tételének záloga a tiszta környezet megteremtése, mely pozitívan hat a lakosság közérzetére, egészségi állapotára, életminőségére. A város esztétikai értékének javítása, növelése által elérhető a lakosság lakóhelye értékei iránti felelősségérzetének fejlesztése, ezáltal a társadalmi kohézió szorosabbá válása. Ez utóbbi magában hordozza az esélyegyenlőség feltételeinek teljesülését is.


Megvalósítás helyszíne:
3562 Onga, Rózsa utca 20.

 

 

Építészeti tervek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...